Külakost

Suvi. Nii ilus aastaaeg- käia sõpradel külas, katta laud ja einestada õues. Eriti, kui juhtub sünnipäev suvel olema. Eelnevalt saab külalistega kokku leppida, kas suupisteid võetakse kaasa või hoolitseb toitude ja jookide eest peo peremees või perenaine. Kui võtta midagi kaasa, siis võiks mõtelda selle üle, mida ja kuidas kaasa võtta. Tihtilugu tullakse terve arbuus, melon või ananass kaasas ning ulatatakse see pidulikult ning rõõmsalt vastuvõtja kätele- palun!

On inimesi, kellele see pole probleem. See pole ka väikese seltskonna puhul raske toimetamine. Kuid on inimesi, keda selline teguviis tõsiselt häirib. Eriti kui on palju külalisi. Mida teha? Võimalused on järgmised:

  1. Paluda toojal toodu eest ise hoolitseda, andes talle vajalikud tööriistad ja serveerimisaluse. Näidata ka prügikasti koht, sest sealt tuleb üksjagu jääke.

  2. Panna vaikselt toodud terved puu- ja köögiviljad kõrvale, ning ütled, et natukese aja pärast serveerid. Kuigi võib juhtuda, et unustad sootuks, sest enda planeeritud road ja joogid vajavad samuti serveerimist.

  3. Oled rõõmus, et saad köögis toimetada. Hakkad pesema, puhastama ja tükeldama - siis kui külalised naudivad mõnusalt aega.

Seega, et mitte panna vastuvõtjat ebamugavasse olukorda, tee enne ettevalmistused külla minekuks oma kodus, või osta suupisteid kaasa. Kui see ei ole võimalik, siis paku kohe enda abi. Kuigi igas köögis on vahendid köögipealiku poolt mugavalt paigutatud ja teistel on seal võibolla natuke kohmetu askeldada.


Eelmine
Miks?

Sellel postitusel ei ole vastuseid

Email again: