Supi serveerimine

Supi võib serveerida kaussi köögis, otse supipotist kuid palju ilusam on kasutada laual tirinat, et vajadusel samas juurde tõsta.
Tirinas on kuum supp ja seega ka tirin on soe ning see on hea asetada alusele või taldrikule. Kulp võib olla supi sees või ootamas eelnevalt laual. Tavaliselt perenaine/võõrustaja on see, kes suppi serveerib. Selleks võtab ta tirinalt kaane ja asetab sellele mõeldud taldrikule. Seejärel palub ulatada külalistel taldriku, asetab selle tirina juurde ning võtab ühte kätte kulbi, teise leivataldriku. Kulbiga võtab tirinast suppi, kui see on tirina kohal, siis teises käes oleva leivataldriku paneb kulbi alla, sinna tilguvad supi tilgad. Nüüd liigutatakse neid koos taldriku poole ja taldriku kohal võtad leivataldriku kulbi alt ära ning valad supi taldrikusse. Ja igaks juhuks, et lina ei määriks, viiakse kulp samamoodi tagasi. Tundub keeruline? Kuid tegelikult on see ohutum ja puhtam kui otse tirinast taldrikule inimese ees.
Eelmine
Katame laua!

Sellel postitusel ei ole vastuseid

Email again: